Fiziksel Yapı

Anasayfa   Okulumuz   Fiziksel Yapı

&

Sınıf Donanımları ve Mevcut Öğrenci

Lise sınıflarında maksimum öğrenci sayısı 24'tür. Tüm dersliklerde akıllı tahta sistemi kullanılmakta olup dersler interaktif bir şekilde işlenmektedir.

Dersliklerin düzenlemesi her seviyede aynıdır. Sınıf seviyesine göre kullanılan eğitim ve öğretim materyalleri değişir. Dersliklerdeki sıra ve masa düzeni öğretmenin dersi işleyiş düzenine göre değişiklik gösterebilir. Sınıflarda öğrenci dolapları yedek giysi, kitap ve materyaller içindir. Öğrenci her gün, her eşyasını taşımak zorunda değildir. Sadece evine ihtiyacı olan malzemeleriyle gider. Öğrenciler dolaplarının düzeninden ve yedek eşyalarından sorumludurlar.

Kodlama ve Robotik Laboratuarı

21.yüzyılın en önemli alanlarından biri olan bilgisayar yazılım temeli için kodlama ve robotik ile çalışan öğrencilerimiz, Ulusal ve uluslar arası turnuvalara buradan hazırlanmaktadırlar.

KÖS Sınıfları

Birbirini tamamlayan geometrik şekilli masalardan oluşan KÖS sınıflarında öğretmen öğrencilerin oturma düzenini ihtiyaca göre düzenleyebiliyor. Bireysel farklılıklara hitap edecek etkinliklerin uygulanması sırasında öğrencilerin küçük veya büyük gruplar halinde derse katılmaları sağlanıyor. İhtiyaç duyulduğunda masalar farklı düzenlenerek, öğrencilerin eşli çalışmaları veya bireysel olarak dersi izlemeleri sağlanıyor.

Esnek sınıflar

Lise müfredatındaki çeşitli etkinlikler, hareket serbestliği sağlayan, teknolojik ve pratik kullanımı olan ray sistemi üzerine çeşitli ölçülerdeki tahtaların, haritaların bulunduğu esnek sınıf ortamlarında gerçekleştiriliyor. Öğretmen her grubun ihtiyacına yönelik çalışma alanı ayarlayabiliyor, tahtasını ve bilgisayarını o gruba göre yönlendirebiliyor. Esnek sınıflarda eğlenceli bir ortam oluşturmanın yanında, ders araç ve gereçlerinin istenildiği yere kolayca taşınması, asılabilmesi, yüksekliklerinin ayarlanabilmesi öğrencinin derse katılım ve motivasyonunu arttırıyor.

Matematik Laboratuvarı

Farklı öğrenme stillerine hitap edecek materyallerle donatılmış Matematik Laboratuvarında matematiksel ifadelerin farklı şekilde gösterildiği, grup çalışması yaparak öğrenme güdüsünü arttıran, matematiğin eğlenceli yanını fark ederek analitik düşünme becerisini geliştiren, soyutun somuta indirgendiği oyun alanları bulunuyor.

Kütüphane

Kütüphanemizde, öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yararlanabiliceği Türkçe ve İngilizce hikaye kitapları, romanlar, deneme kitapları, ders kitapları, test kitapları, Tübitak bilim kitapları, Atatürk kitapları, tarih-coğrafya araştırma kitapları, psikoloji kitapları, danışma kaynakları (ansiklopedi, sözlük, yıllık, atlas vb.), süreli yayınlar ve günlük gazeteler bulunmaktadır. Yıl sonlarında yaptığımız istatistikler sonucunda kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci, öğretmen ve velilerimizi ödüllendirmekteyiz. Kütüphanemiz, hafta içi; 08:30 – 17:15 saatleri arasında öğrencilere, öğretmelere, personele ve velilere hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin ders saatlerinde araştırma yapmak ve kitap okumak için ders öğretmeninden ve müdür yardımcısından yazılı izin almaları gerekmektedir.

Sosyal Tesisler

250 kişilik Konferans Salonumuzda okul içi tüm sosyal etkinliklerimiz

Yemekhane

Yemek ve kahvaltı saatlerinde kullanılan yemekhane bölümünden ilgili firmanın gıda mühendisi sorumludur. Lise öğrencileri self servis yemek alırlar. Yemek menüleri üzerine anketler yaparak okul dairesine sunabilirler. Lise öğrencilerinin yemek ve kahvaltı saati okul idaresince belirlenerek zaman çizelgesinde belirtilir.

Kafeterya-Kantin

Öğrenciler, öğle tatillerinde kafeteryada oturabilir ve kantinden alacakları veya evden getirdikleri yiyecekleri yiyebilirler. Doğal olarak bu bölümün temiz tutulması, burada fazla gürültü yapılmaması ve nöbetçi öğretmenin uyarılarına uyulması gerekmektedir. Hiçbir durumda yiyecek ve içecekle (su hariç) katlara, sınıflara çıkılmaz.

Spor Alanları (Kapalı Spor Salonları, Spor Sahaları)

• Kapalı Spor Salonu
  • Açık Basketbol Sahası
  • Açık Futbol Sahası
  • Açık Voleybol Sahası

Sağlık Servisi - Revir

Sağlık servisi 08.30 – 16.30 saatleri arası açıktır. Sağlık servisine gitmek isteyen öğrencilerin müdür yardımcısından bir izin kağıdı alması gerekmektedir. Sağlık görevlisinin, öğrencinin durumunu ciddi görmesi durumunda, veli ile haberleşilerek, öğrenci eve veya hastaneye gönderilebilir. Durumu konusunda sınıf öğretmeni aileyi bilgilendirip geçmiş olsun dileklerini sunar. Sağlık servisinde bir dersten fazla kalan öğrenci ½ gün özürlü devamsız kabul edilir.

&